Nederland United Kingdom Deutschland France United StatesDealer of the month Klaas Hofstede en Zn. / New Products Klaas Hofstede en Zn. / New Products
0031-(0)522-461430
www.hofstedelmb.nl


Latest video added All videos

Item 398514 - Tjalma Hydrodisc Sleepslangbemester

Grassland injector
Manufacturer:
Tjalma
Type:
Hydrodisc Sleepslangbemester
Country:
Netherlands (the)
Price:
on request
Optional extras
Ring-gear for hose dragging system
Extras
Al meer dan 10 jaren worden de Tjalma sleepslangbemesters volledig in eigen huis ontwikkeld, ontworpen en gebouwd. De Tjalma Hydrodisc sleepslangbemesters kenmerken zich door de 4-seizoens inzetbaarheid, een relatief laag eigen gewicht, zeer nauwkeurige werking en de vele aanpassingsmogelijkheden naar wens van de klant. De specifieke details die de Tjalma Hydrodisc sleepslangbemesters zo bijzonder maken:

Duurzaam in gebruik

Omdat Tjalma gebruik maakt van de modernste ontwerp-software en zeer hoogwaardige staalsoorten zijn de Tjalma Hydrodisc sleepslangbemesters zeer degelijk. Door alle onderdelen te laten poedercoaten doen agressieve stoffen in de mest geen aanslag op de machine. De machines worden overigens volledig in Oldekerk ontworpen, getest en geproduceerd.

Eenvoudige bediening

Door gebruik te maken van een touch-screen bedieningsscherm is het zeer eenvoudig om de machine te bedienen. Omdat de software volledig is gericht op de sleepslangbemester zijn alle pictogrammen en bedieningsknoppen duidelijk en overzichtelijk. Optioneel is het mogelijk om de mestpomp radiografisch te bedienen op het touch-screen bedieningsscherm van de bemester.

Bespaar de bodem

Een sleepslangbemester wordt vaak ingezet om eerder te kunnen bemesten en de bodemdruk te verlagen. Doordat de Tjalma Hydrodisc sleepslangbemesters optioneel zowel uit te voeren zijn met normale kouterelementen en stalen snijschijven of met lichtere kouterelementen en kunststof snijschijven is er voor elke grondsoort en elke regio een bemester beschikbaar.

Werk nauwkeurig

Met de speciale snijmolens met een excentrisch snijmes en het anti-pulsatie systeem wordt de mest zeer precies verdeeld. De snijmolens hebben in de praktijk een maximale afwijking van 5% over de gehele breedte van de machine. De zware snijwerking door de korte arm van het snijmes zorgt ervoor dat de machine overweg kan met alle soorten mest. Het anti-pulsatie systeem zorgt er daarbij voor de mest in de lengte achter de machine wordt gegoten, zonder het ‘ploppende’ vacuüm effect.

Bemest alleen het nodige

Met het sectie-afsluiting systeem dat per kouterelement mogelijk is. Doordat alle kouterelementen hydraulisch geheven kunnen worden kan overlap worden beperkt en greppels en sloten worden vermeden. Eventueel is het mogelijk om de sectie-afsluiting aan te sturen doormiddel van een GPS-systeem.

Bemest op de gewenste diepte

Omdat de Hydrodisc sleepslangbemesters beschikken over een hydraulische cilinder per kouterelement kan de schijfdruk vanuit de cabine geregeld worden. De inwerkingsdiepte is daarom zeer nauwkeurig in te stellen en continu te aan te passen op de grondsoort en de omstandigheden. De druk wordt steeds verspreid over de gehele breedte waardoor de inwerkingsdiepte in zowel diepere als hogere delen van een perceel gelijk blijft.

Bemest op de plek waar dat nuttig is

Door te werken met een schijfafstand van 18,75 centimeter en de kouterelementen om en om uit te schakelen is de Tjalma Hydrodisc sleepslangbemester geschikt voor rijenbemesting op 75 centimeter rijafstand. De mest wordt dus toegediend rondom het plantzaadje en niet in de tussenliggende (onkruid)rij.

4 seizoenen inzetbaar

Door de machine uit te rusten met speciale 35 centimeter grote snijschijven is het mogelijk om elk seizoen te bemesten. Door de zelf-lossende werking van de makkelijk rollende grote snijschijven is het geen probleem om onbeteeld bouwland, beteeld bouwland en grasland te bemesten. De inwerkingsdiepte kan vanzelfsprekend geregeld worden door de hydraulische kouterdruk te veranderen.

Werk praktisch

Met de door Tjalma ontwikkelde Swing-over arm is het mogelijk om de sleepslang als het ware te sturen. De slang kan hiermee nooit onder de snijschijven komen, waardoor de bemester na de kopakker direct weer aan de grond kan. U kunt dus sneller werken, beter bemesten en percelen netter afwerken.

Over de slang bemesten

Met de Tjalma Hydrodisc sleepslangbemester is het mogelijk om gemakkelijk over de slang te bemesten. Door de sectie af te sluiten, waaronder de slang ligt, zijn de schijven geheven en is de mesttoevoer afgesloten. Verder is het ook mogelijk om de ´Over de slang´ functie te gebruiken, de schijven zijn hierbij wel geheven maar de mesttoevoer is niet afgesloten. Een legale maar vooral praktische manier van sleepslangbemesten.

Natuurlijk is dit een prachtige lijst met bijzondere eigenschappen, welke u in de onderstaande videobeelden nog eens tot in detail kunt bekijken.

Advertiser

Company:
S. Tjalma BV
Name:
J. Tjalma
Street:
Langewolderweg 36
Zipcode:
9821 PP
City:
Oldekerk
State / Region:
Groningen
Country:
Netherlands (the)
Int.Telephone:
Int. Fax:
Website:
www.tjalma.nl

Send advertiser a message:

(*) Required fields!